Damernas tisdagsgolf 2019

Vi startar upp säsongens tisdagstävlingar den 30 april.

Att spela damernas tisdagstävling är ett utmärkt sätt att lära känna andra i klubben och en bra början om man vill prova på det här med att tävla. Tisdagsgolfen är enkel och trevlig och behöver inte bli för seriös. Men tanken är att det ska vara en sporre att träna på tävlingsformen.

Vi spelar tisdagar mellan den 30 april och 24 september och man kan välja att spela förmiddag eller eftermiddag. Enligt önskemål, testar vi i år att endast ha en klass vid 18 håls spel. De som spelar 9 hål är som tidigare i en klass. Spelformer: slagtävling, poängbogey och slaggolf*, se damernas spelprogram.

Vi kommer att fortsätta med 9-håls-tävlingarna på tisdagskvällar för dem som arbetar dagtid och ändå är sugna på att spela efter jobbet. För att vara säker på att man får någon att spela med, prövar vi med anmälan till shopen senast kl 14 samma dag. Skulle bara en anmäla sig, får hon besked om detta.

Förmiddag: 18 hål - första start kl 9.30

9 hål - start enligt startlista

Anmälan till förmiddagsspel görs i Git senast kl. 15.00 dag före aktuell tisdag.

Eftermiddag: 9 hål - första start kl 17.30, lottning 17.15

Anmälan till shopen, e-mail eller telefon, senast kl. 14.00 samma dag.

Före ronden: hämta ditt scorekort i shopen och betala.

Efter ronden: lämna scorekort, påskrivet av dig och din markör, i shopen eller i kansliets brevlåda.

Kvällsspelarna registreras tillsammans med förmiddagens 9-hålsspelare och resultatet visas under Tävlingsresultat på klubbens hemsida. Resultatet anslås även i klubbrummet senast dagen efter.

Startavgiften är 30 kr för 18 hål och 20 kr för 9 hål. Pengarna går oavkortat tillbaka till deltagarna i form av presentkort i klubbens shop eller restaurang. Dessa delas ut på avslutningsdagen den 1 oktober.

* Slaggolf (inte att förväxla med slagtävling) innebär att man räknar sina slag på varje hål.  Max antal slag är hålets par plus 5 slag. Ex: par 3 kan ge max 8 slag, par 4 - max 9 och par - 5 max 10 slag. Nettoscoren beräknas genom att spelarens, enligt slopen, erhållna slag dras ifrån totala antalet spelade slag.

Välkommen till damernas sällskapsgolf

Vi träffas för sällskapsspel några tisdagar före respektive efter tävlingssäsongen, se damernas spelprogram.

Samling senast 9.15 för lottning som görs av spelarna själva. Första start kl. 9.30.

Eftermiddagsgolfarna samlas senast kl. 17.15 för lottning. Första start kl. 17.30.