Damernas tisdagsgolf 2018

Vi startar upp säsongens damgolf den 3 april.

Att spela damernas tisdagstävling är ett utmärkt sätt att lära känna andra i klubben och en bra början om man vill prova på det här med att tävla.

Vi spelar tisdagar mellan den 10 april och 25 september och man kan välja att spela förmiddag eller eftermiddag. På förmiddagen är första start kl. 09.30 och vi spelar 18 eller 9 hål. På eftermiddagen är första start kl. 17.30 med 9-hålsspel.

18 hål klass A och B - första start kl 9.30

9 hål fm klass A och B - start enligt startlista

9 hål em klass A och B - första start kl 17.30, lottning 17.15

Anmälan till förmiddagsspel görs senast kl. 15.00 dag före aktuell tisdag. Eftermiddagsgolfarna anmäler sig i shopen samma dag senast kl. 17.15 då lottning görs av spelarna själva. Om endast en spelare dyker upp, får hon spela i egen regi utom tävlan.

Före ronden: hämta ditt scorekort i shopen och betala.

Efter ronden: lämna scorekortet, påskrivet av dig och din markör, i shopen och på kvällen i kansliets brevlåda.

Spelformer: slagtävling, poängbogey, slaggolf* eller lagtävlingar, se damernas spelprogram.

Kvällsspelarna registreras tillsammans med förmiddagens 9-hålsspelare. Efter registrering av resultaten i shopen sorteras spelarna i respektive klass och resultatet anslås på anslagstavlan i klubbrummet någon dag senare.

Startavgiften är 30 kr för 18 hål och 20 kr för 9 hål. Pengarna går oavkortat tillbaka till deltagarna i form av presentkort i klubbens shop eller restaurang. Dessa delas ut på avslutningsdagen den 3 oktober.

Handicapgränser: Klass A: 0 – 22,9       Klass B: 23,0 – 36          Klass C: 0-36, 9 hål

* Slaggolf (inte att förväxla med slagtävling) innebär att man räknar sina slag på varje hål.  Max antal slag är hålets par plus 5 slag. Ex: par 3 kan ge max 8 slag, par 4 - max 9 och par - 5 max 10 slag. Nettoscoren beräknas genom att spelarens, enligt slopen, erhållna slag dras ifrån totala antalet spelade slag.

/Damkommittén