Läget på banan

Viktor Sjöö, banchef, Lunds Akademiska Golfklubb

Viktor Sjöö, banchef, Lunds Akademiska Golfklubb

Hej!

Hoppas alla har det fint i solen?

Här kommer en liten lägesrapport från oss på banan.

Den extrema värme och torka som nu råder har väl knappast undgått någon och det är många golfbanor som lider runt om i landet. Kungsmarken har dock klarat sig ganska bra tycker vi. Visst är våra fairways torra och hårda, men vi har väldigt få torrsprickor – något som många banor drabbats av.

Vi har än så länge ingen akut vattenbrist, men vi försöker hålla nere förbrukningen och hushålla med det vatten vi har att tillgå. Därför lägger vi lite extra tid på att handvattna de greener som behöver, för att få bättre kontroll på var vattnet hamnar. Vi har även valt att inte fylla på de sinande dammarna på hål 9 och 10, utan lägger hellre det vattnet på våra spelytor. 

Gällande slåtterarbetet i våra högruffar flyter det på bra tycker vi. Vi har haft ett kortare avbrott på grund av en trasig strängläggare, men nu är vi igång igen med inlånad maskin av vår granne. Första nio hålen är i princip färdigslagna och höet uppsamlat och pressat till balar och vi hoppas kunna fortsätta på 10-18 i nästa vecka. Vi är dock lite försiktiga med att slå just nu då gnistor kan bildas vid påkörning av stenar i högruffen.

Den för säsongen införskaffade balpressen har underlättat samlandet av hö mycket och har gjort det lätt för oss att ge bort balarna till hästägare, vilket så klart känns bra! 

Nu under sommarlovet har vi även fått förstärkning av ett gäng ungdomar som har hjälpt oss plocka groblad på greenerna. De gör ett kanonjobb och kämpar på bra i värmen!

Har ni några frågor eller funderingar gällande banan och vårt arbete är det bara att maila viktor@lagk.se eller haffa någon av oss ute på banan.

Vänliga hälsningar,

Viktor Sjöö
Banchef
Lunds Akademiska Golfklubb

Kommentarer