Veckans klassiker gjord på Wirum Jersey Beef

För er som missat det innan rekommenderar jag er nu att ta chansen att prova Månadens Hamburgare. För det är inte vilken hamburgare som helst utan den är gjord på vårt prisbelönta kött Wirum Jersey Beef. 

Köttet kommer från den småländska gården, Wirum, som 1967 förvärvades av Holger Crafoord och fram tills 2010 drevs av mig. Numera ägs gården av min son Adam Dahlberg.

Så här kan man kortfattat kan beskriva Wirum Jersey Beef:

Jerseykor har inte bara fantastiskt fet och proteinrik mjölk – även Jerseyköttet är fantastiskt!

Jerseykor växer mycket långsammare än andra nötraser, vilket bl.a. medför en ökad marmorering. Det är ingen tillfällighet att smakpaneler världen över konsekvent rankar Jerseykött högst p.g.a. dess mörhet, saftighet och smak.

År 1893 importerade småländska gården Wirum den allra första Jerseybesättningen till Skandinavien. Ända sedan dess har man bedrivit mjölkproduktion på gården, men nu har man även börjat förädla köttet från sin Jerseybesättning. Slakt och styckning sker i samarbete med ett lokalt, småskaligt slakteri som säkerställer ett minimum av stress och transporter. Produktionsvolymerna är mycket låga då Wirums prisbelönta besättning är liten 

Wirum Jersey Beef – ett fantastiskt nötkött!

Läs mer om gården på www.wirum.se och kontakta gärna mig på info@lagk.se om ni vill testa köttet någon gång. 

Hälsningar,

Margareta Nilsson

 

 

Kommentarer