Artikel i White Guide

Utdrag ur artikel i White Guide "Krognytt" den 22 januari 2020

KROGNYTT LUND: De öppnar vid en golfbana men vill vara betydligt mer än bara en golfrestaurang. Nu satsar Daniel Lundström och Diana Jurvanen stort på Matstudio Kungsmarken i Lund.

Text: Ronny Karlsson, foto: privat

Daniel har under flera år jobbat på några av Sveriges bästa krogar, bland annat som köksmästare på före detta Ambiance à Vindåkra utanför Malmö. Diana började sin bana i branschen på Grand Hotel i Lund, men har också bland annat varit med och startat upp Clarion Malmö Live. Dessutom har hon tävlat i Kanal 5:s program Dessertmästarna.

Daniel Lundström & Diana Jurvanen

Daniel Lundström & Diana Jurvanen

De senaste åren har de båda jobbat tillsammans med restaurangen På Skissernas i Lund. Men nu är det alltså en egen satsning på gång, invid golfklubben Lunds Akademiska och vid naturreservatet Kungsmarken öster om Lund.

– Vi ska renovera en del men hoppas på att vara igång i slutet av februari, säger Daniel Lundström.

En hel del av tankarna kring upplägget kring satsningen har de med sig från tidigare jobb. Det handlar om att jobba lokalt med närodlat och närproducerat. Utöver lunchrestaurangen på vardagarna ska det även vara öppet på helgerna och dessutom vill de gärna ha catering och olika evenemang i lokalerna.

– Det blir lite säsongsbetonade öppettider, och från april till oktober eller november kommer vi att ha öppet på helgerna, säger Lundström.

Han räknar med att tre personer kommer att jobba heltid och dessutom kommer man att behöva mer personal under högsäsongen. Närheten till Lund är en bidragande orsak till att man räknar med ett brett spektrum av gäster.

– Vi kommer att ha betydligt fler gäster än bara de som spelar golf. Vi har båda en bred bakgrund och har tankar på att dessutom anordna matlagningskurser. Dessutom är Diana väldigt duktig på tårtor, så just det kommer vi också att satsa på, säger Lundström.

matstudiokungsmarken.com

Kommentarer

Fler artiklar