Golfveckan 2020

Det har varit lite delade meningar huruvida klubben ska arrangera någon tävlingsvecka eller ej. Det är många medlemmar som vill tävla men samtidigt måste vi väga in den pandemi som vi är inne i och därför följa de restriktioner som fastställs av Folkhälsomyndigheten.

På gårdagens styrelsemöte gick styrelsen på tävlingskommitténs förslag som innebär att vi stryker tre tävlingar i Golfveckan och endast spelar två av de planerade tävlingarna.

Vi kommer därför arrangera singeltävlingen Alfa Laval-dagen på torsdagen som planenligt. Därefter stryker vi övriga tävlingar och modifierar Shopens Scramble till att bli en partävling istället som spelas på lördagen med namnet Shopens Bästboll.

Nedan kan ni se de åtgärder vi också kommer ta för att försöka tillgodose att våra klubbmedlemmar kan spela säkert. Men det viktigaste är att dessa två tävlingar endast kommer vara öppna för LAGK-medlemmar.

Följande åtgärder gör vi för att säkerställa säkra tävlingar:

  • Endast öppen för LAGK-medlemmar
  • Möjlighet till Swishbetalning i förväg
  • Scorekorten fås av starter på första tee
  • Max 10 personer samtidigt på puttinggreen
  • Prisutdelning utomhus oavsett väderlek
  • Stanna hemma om minsta symtom på sjukdom

Med dessa åtgärder i åtanke tror vi att det kan bli två roliga dagar för alla er som vill tävla lite nu i sommar. Som alltid, vill man inte delta eller känner oro inför något är det bättre att avstå. 

I övrigt på tävlingskalendern skall vi försöka få till att arrangera årets Klubbmästerskap, både i slagspel och i matchspel. 

Välkomna,

Tävlingsskommittén

Kommentarer