Jopas Mashie - 28 november

Tävlingen Jopas Mashie organiserades första gången 1938 på professor John "Jopas" Forssmans 70-årsdag och gjordes som en del av hyllningarna för klubbens första och dåvarande ordförande. 

Ett axklipp från inbjudan 1938:

"Kl. 10.00 planterar prof. Forssman en ek framför klubbhuset. Vi hoppas, att detta träd kommer att växa upp som ett av klubbens vårdträd.

C:a Kl. 10.15 börjar en handicaptävling, en 18 håls bogeytävling, om "Jopas' mashie". Denna tävling kommer att bli årlig och hålles på söndagen närmast intill 22 november.

Styrelsen har med list och goda ord tillvällat sig äganderätten till den första klubba, prof. Forssman inköpte, då han för många år sedan började spela golf. Den är ett mellanting mellan iron och mashie; den kommer att uppsättas på väggen i klubbhusets samlingsrum och under den en silverinramad ektavla, i vilken år för år segrarens namn kommer att snidas in. Istället för denna klubba överlämnar klubben till jubilaren en ny, av modernare typ."

Tävlingen spelas som bogeytävling för aktiva medlemmar i LAGK. 

Max hcp för herrar och damer är 18,0.

Tävlingen spelas sedan 2015 med normal slope och löpande start 09.00 således är det startförbud för övrigt spel på söndag 28 november 08.00-12.00

Hälsningar,

Tävlingskommittén
Lunds Akademiska Golfklubb

Kommentarer