Seniorgolfen 2020

Praktiska ändringar p.g.a. COVID-19

Vi har p.g.a. COVID-19 infört föranmälan till vårt veckovisa spel för att kunna styra hur många deltagare som är med samt att vi inte ska behöva samlas i grupp innan spel. Därför kommer det vara föranmälan till våra speldagar fr.o.m. onsdagen den 13 maj. 

Föranmälan skall göras senast dagen innan kl. 15.00 och därefter lottar shopen vår spelordning inför onsdagen. Så alla deltagare vet sin starttid på kvällen dagen innan spel, vilket hjälper oss att ej behöva samlas på morgonen för lottning. 

Nackdelen är så klart att det inte blir någon spontanitet i deltagandet, utan man måste anmäla sig dagen innan för att kunna vara med. En fördel, om det finns sådana, är att vi får utskrivna scorekort i shopen när respektive deltagare betalar sin startavgift. 

Hoppas alla accepterar denna lilla administrativa förändring mot hur vi brukar göra. När det kommer andra besked och rekommendationer gällande COVID-19 avser vi återgå till tidigare system såvida inte majoriteten tycker detta är bättre.

Seniorgolfen

Onsdagar med första start 09:00

Tävlingsveckor våren 16 – 25   

Tävlingsveckor hösten 26 – 36  
(OBS speluppehåll 15/7)

Spelform poängbogey

Startavgift 30 Kr

Som fördelas med 10 Kr per spelare och speltillfälle enligt A nedan och 20 Kr enligt B nedan.

  1. Priser till de 3 bästa på våren respektive hösten baserat på summan av de 4 bästa runderna med prisfördelning 50%, 30% och 20%
  2. Vinstsumman vid varje spelomgång fördelas enligt:

Antal deltagare

1 pris

2 pris

3 pris

1 - 5

100 %

 

 

6 - 10

70 %

30 %

 

11 -

50 %

30 %

20 %


Prisutdelningen för vår och höst sker den 9:e september där vi börjar med att spela 9 hål klockan 09:00 och därefter prisutdelning.

Alla seniorer såväl damer som herrar är välkomna till våra tävlingar vi spelar på onsdagar.

Väl mött,

Tävlingsledningen

Seniorkommittén
Lunds Akademiska Golfklubb

Kommentarer