Stenson väljer caddie från LAGK

Henrik Stenson har av 550 kandidater valt ut sin caddie till måndagens Pro-Am i Nordea Masters, ingen mindre än Oscar Osberg från LAGK!

Henrik Stenson lade ut en tävling för ungdomar mellan tretton och sjutton år där den lycklige vinnaren fick gå caddie för honom den 26:e maj under Nordea Masters Pro-am. Han fick in hela 550 ansökningar och av dem blev den lycklige vinnaren Oscar Osberg från LAGK. Han får nu dra runt på Henriks bag men får samtidigt chansen att se och lära av en av världens bästa golfspelare.

Grattis Oscar!

Henrik Stenson var i kris. Under Pro-Am spelet den 26 maj i Nordea Masters stod han utan caddie. Stenson hittade tillslut sin nya caddie i 13-åriga Oscar Osberg.

– Det ska bli skoj att få ge lite tillbaka, säger Stenson till GP.

"Jag behöver hjälp! Min caddie Gareth hinner inte till Pro-Am spelet måndag 26 maj på PGA National i Skåne där Nordea Masters spelas. Jag söker nu en caddie i åldern 13-17 år som vill hjälpa mig mellan kl 7.00 och 13.00." gick det att läsa på Henrik Stensons facebooksida.

Oscar Osberg och hans mamma såg annonsen och satte sig ner för att skriva en ansökan. En ansökan som fick Stenson att välja just Oscar bland de 550 ungdomar som sökte jobbet.

– Han är min stora idol och jag har följt honom väldigt mycket under det senaste året så det ska bli jättekul. Jag hoppas att han kommer att kunna ge mig några tips, säger Oscar som redan nu har ett handicap på 11."

 


Kommentarer