Våra PGA Professionals

Välkommen att förbättra din golf tillsammans med våra välmeriterade PGA Professionals. De finns till din tjänst och hjälper dig gärna att bli bättre och har roligare med din golf.

Klas Ohlsson

PGA Professional

Jag heter Klas Ohlsson och jobbar som PGA Club Professional på Lunds Akademiska Golfklubb.

Jag har varit pro på LAGK sedan år 2000. Dessförinnan jobbade jag som Assistant Pro på Söderslätts GK.

Golf började jag spela som 13-åring, nu är jag 41. Det hela började när vi var på stranden med pappa. Eftersom vi brukade bada på stranden i Ljunghusen så gick vi över golfbanan på väg ner till havet.
Pappa spelade redan golf och efter ett par gånger på stranden så fick pappa och dom andra bada själva, jag stannade på Ljunghusens övningsområde med pappas klubbor. Snart köpte jag ett begagnat set så jag kunde träna när jag själv ville. Samma år sparade jag ihop pengar så att jag kunde bli medlem i en klubb och ta grönt kort.

Varje ledig stund tillbringades sedan på golfbanan. Jag kommer ihåg ett år, tror det var när jag gick på gymnasiet, 1995 eller nåt, då var jag på golfbanan från den 1 mars till den 30 november, VARJE DAG!
Golf var det roligaste jag visste och det är det fortfarande.

Efter gymnasiet gick jag "FGTU - Förberedande Grundläggande Tränarutbildning", och började jobba som instruktör på Söderslätts GK. Året efter gick jag "GTU - Grundläggande Tränarutbildning".

2002-2004 genomgick jag min "HGTU - Högre Grundläggande Tränarutbildning".

Jag vidareutbildar mig självklart varje år på PGA of Sweden´s Teaching Summit och försöker även deltaga på andra intressanta utbildningar.

För övrigt är jag mycket intresserad av golfens historia och under HGTU skrev jag ett specialarbete om detta ämne.
Jag har nu omarbetat detta arbete till en bok som heter Golfens Historia - In Historia Veritas. Är du intresserad av den, kontakta mig gärna.
Mitt intresse för golfhistoria sträcker sig även till utrustning från tiden för ca 100 år sedan. Jag har de senaste 12 åren spelat med hickoryklubbor. Jag har nu renoverat mer än 1500 hickoryklubbor så att de åter är spelbara. Har du frågor eller funderingar kring hickoryklubbor eller golfhistoria så är jag rätt man att fråga.


Klas

 

Johan Wahlqvist

PGA Professional

Jag heter Johan Wahlqvist är uppvuxen i Furulund, men bor nu i Höör med min fru Josefine och vår hund som heter Gibson. 

Mitt intresse för golf kom sent och jag tog mitt gröna kort först som 10-åring på Eslövs golfklubb. När jag väl hade fått upp mitt engagemang kunde jag inte slita mig och jag blev snabbt målmedveten att vilja spela golf professionellt. Under min tid på Eslöv lyckades jag bli skånsk juniormästare både individuellt och i lag. 

2006 bytte jag klubb till Barsebäck och fick Europa som arbetsplats första gången 2008 då jag tog en plats på Challenge tour. Efter detta spelade jag fram och tillbaka på både European tour, Challenge tour och de nordiska tourerna. Mina största bedrifter har varit 2 vinster på Svenska golftouren Isaberg och Husqvarna Open. Jag representerade även Barsebäck i nio Lag-SM med flertalet medaljer varav ett guld som resultat. 

2015 blev en vändpunkt i mitt liv då en skada i armbågen förhindrade mig från att fortsätta tävla. Detta öppnade dörren för att få lov att lära ut golf! 
2021 blir min sjunde säsong på Lunds akademiska Golfklubb, där jag jobbat i shopen samt varit juniortränare. De senaste åren har jag även varit tränare för både individuell och gruppträning. 

Som tränare är jag driven av att förenkla golfen och bygga upp rätt känsla. Golfsvingen, som i sin kedja av rörelser kan uppfattas svår, vill jag guida dig till att se den som något enkelt. Utöver detta jobbar jag efter att skapa en planerad träning med ett tydligt syfte och mål för att nå resultat, oavsett om dessa är att prestera, må bra, ha kul eller en kombination av de tre.